Teknoloji

Google Chromebook’lar yurtdışında piyasaya çıktı

Google, geçtiğimiz ay düzenlediği Google I/O yazılımcı konferansında Chromebook’lar ile ilgili detayları açıklamıştı. Samsung ve Acer Chromebook’ların üretimi konusunda arama deviyle ortaklık yapacak iki şirket olarak açıklanmış ve ilk cihazların 15 Haziranda çıkacağı söylenmişti. Beklenen gün geldiğinde ise dünya Chromebook’ların piyasaya çıkışına sahne oldu.

Acer ve Samsung’un Chromebook modelleri ABD’de Best Buy ve Amazon; İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve Hollanda’da da çeşitli çevrimiçi mağazalarda satışa çıktı. Acer’ın modeli ABD’de 349.99$, Samsung’un modeli ise 429.99$’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Chromebook’ların en büyük özelliği Google’ın geliştirmiş olduğu internet tarayıcı tabanlı Chrome işletim sistemiyle çalışıyor olması. Genellikle bir internet bağlantısı yardımıyla verimli çalışan bu dizüstü bilgisayar bulut tabanlı depolama ve oturum yürütme işlevleriyle dikkat çekiyor. Bunun yanında birçok Chrome uygulaması Chromebook internete bağlı olmadığı durumda da çalışabiliyor.

İlgili – Google Chrome Blog

İLGİLİ HABERLER