Teknoloji

Google Chromebook için Windows 10 desteğini genişletecek

google chromebookWindows 10 destekli bir Chromebook isteyenlerin önünde tek seçenek olarak Google Pixelbook olsa da, bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Google Chromebook için sunduğu Windows 10 desteğinin kapsamını genişletecek gibi görünüyor.

Chrome OS ve Windows 10’un bir arada yaşamasını sağlayan Campfire özelliğinin kaynak kodunu inceleyen XDA Developers ekibi, söz konusu özelliğin birden fazla Chromebook modelinde destekleneceğini gösteren işaretlere rastladı.

Ancak bu durum, tüm Google Chromebook seçenekleri için Windows 10 desteğinin garanti olduğu anlamına gelmiyor. Cihaz üreticilerinin Windows 10’un düzgün çalıştığını garanti etmesi gerekirken, Chromebook modellerinin büyük kısmında depolama alanları sınırlı olduğu için söz konusu imkandan yararlanılmayabileceği belirtiliyor.

Chromebook’larda Windows 10 çalıştırmak için kullanıcıların yapması gerekenler ise pek zorluk çıkarmayacak gibi görünüyor. Kullanıcıların geliştirici modunu aktif hâle getirmesi gerekmiyor. Buna ek olarak, Windows 10’a geçişin tek bir komutla mümkün olabileceği de XDA Developers’ın işaretine rastladığı noktalar arasında bulunuyor.

Google Chromebook modellerinde Windows 10 desteğinin kapsamını genişlettiği takdirde bunun şirket için önemli bir yaklaşım değişikliği olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Chrome OS’i güvenli bir işletim sistemi sunan Google, Campfire ile Windows’a ihtiyaç duyanları da cezbedebilmek için bir taviz veriyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER