Teknoloji

Google Chrome’a Pencere içinde Pencere özelliğini ekledi

Chrome 70 sürümüyle birlikte masaüstüne dikkate değer değişiklikler geliyor. Tartışmalı kullanıcı girişi değişikliklerine getirilmiş bazı düzeltmelerin yanı sıra, Chrome 70 ile birlikte “Picture in Picture (PiP)” olarak adlandırılan, “Pencere içinde Pencere” olarak Türkçeleştirilen mod geliyor.

Aslında Chrome 69 beta sürümüyle birlikte bu özellik masaüstüne gelmişti, ancak kullanıcıların bunu elle etkinleştirmeleri gerekiyordu. Chrome 70 sürümüyle birlikte bu özellik Windows, macOS ve Linux kullanıcıları için varsayılan olarak açık biçimde sunuluyor. Ne var ki, Chrome OS’te bu özelliğin hâlâ elle açılması gerekiyor.

Pencere içinde Pencere nasıl kullanılır?

PiP modunu kullanmak için, oynatılmakta olan bir videonun üstünde sağ tıklamak ve daha sonra menüden Pencere içinde Pencere seçeneğini tercih etmek gerekiyor.

YouTube gibi bazı web sitelerindeki video oynatıcıların kendi sağ tık menüsü oluyor. Bunlarda Chrome menüsüne erişmek için iki kez sağ tıklamanız gerekiyor.

Video penceresini küçülttükten sonra, masaüstünüzün sağ alt köşesinde küçük bir video oynatıcı penceresi göreceksiniz. Eğer isterseniz, bunu ekranın herhangi bir yerine sürükleyip bırakabilirsiniz. Dahası, Chrome PiP’in etkin olduğu sekmeyi de mavi renkli ikon ile işaretliyor. Böylelikle bulması da daha kolay oluyor.

Google bu özelliği çok yakında Chrome OS’e de getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER