Yukarıda yer alan grafiğe bakıldığında fazla bir değişimin olmadığı göze çarpıyor, ancak 2010 Google’ın Chrome web tarayıcısı için önemli bir yıl olarak tarihe geçecek. 2010’a yüzde 5’in biraz daha üstünde bir pazar payıyla başlayan Chrome, yıl sonuna gelindiğinde internet tarayıcıları pazarındaki payını yüzde 10’a çıkarmayı başardı.
Net Applications adlı kuruluş tarafından açıklanan verilere göre Internet Explorer yüzde 57’lik payla listedeki birinciliğini koruyor, ancak bir yandan da kan kaybetmeyi yavaş yavaş sürdürüyor. Firefox’ta ufak bir düşüş, Apple’ın Safari’sinde ise yüzde 1’in biraz üstünde bir artış dikkati çekiyor. Safari yılı yüzde 5.9’luk pazar payıyla kapattı.
İlgili – Net Applications
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

