Teknoloji

Google Chrome yapay zekâ ile kullanıcılarına yazı yazarken yardım edecek

google chrome

Google Chrome internet tarayıcısı için Gemini destekli yeni ve deneysel bir üretken yapay zekâ özelliğini test ediyor. “Yazmama yardım et” adını taşıyan bu özellik, kullanıcıların web sayfası içeriğine göre metin yazmasına veya hassaslaştırmasına yardımcı olacak.

Chrome M122’nin kararlı sürümünün dağıtma çıkmasının ardından yeni yazma asistanı artık ABD’deki İngilizce konuşan Chrome kullanıcıları için Mac ve Windows PC’lerde kullanılabiliyor.

“Yazmama yardım et”, dijital anketleri ve incelemeleri doldurmak, ürün bilgileri hakkında bilgi almak veya çevrimiçi olarak satılan ürünler için açıklama taslağı hazırlamak gibi kısa biçimli içerikler için yazma önerileri sağlamaya odaklanıyor. Google, aracın “bulunduğunuz web sayfasının içeriğini anlayabildiğini” ve önerilere ilgili bilgileri çekebildiğini (örneğin, yorum yazdığınız öğeler için ürün sayfasında belirtilen temel özellikleri vurgulayabildiğini) söylüyor.

“Yazmama yardım et” özelliği, Google’ın geçen Mayıs ayındaki I/O etkinliğinde ilk kez Gmail için duyurulduğundan bu yana bazı görsel değişikliklerden geçti. Artık uzunluğu ve tonu ayarlamak için ayrı seçeneklerle doldurulan web sayfası, metin alanlarının yanında yüzen bir uygulama penceresi olarak görünüyor. Chrome sürümü, Microsoft’un geçtiğimiz yıl Edge ve Bing için sunduklarına benzer işlevler barındırıyor.

google chrome

Google Chrome kullanıcıları bu özelliği nasıl çalıştıracak?

ABD’deki Google Chrome kullanıcıları, üç noktalı açılır menü üzerinden Ayarlar’a gitmeleri ve ardından da Deneysel Yapay Zekâ sayfasına giderek Chrome’un Deneysel Yapay Zekâsını etkinleştirmeleri gerekecek. Daha sonra, “Deneysel AI özelliklerini deneyin” seçeneği tıklatılacak ve ardından “Yazmama yardım et” seçilecek. Ardından tarayıcı yeniden başlatılacak ve bu özellik kullanılabilecek.

G

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER