TeknolojiUlaşım

Google Chrome yakında otomobillere geliyor

google chrome otomobil

Google, CES 2024’te hem Android Auto hem de yerel Android yazılımıyla çalışan otomobiller için bazı yeni özellikleri duyurdu. Google Chrome’un otomobillerin bilgi ve eğlence ekranlarına gelmesi de duyurulan yenilikler arasında dikkat çekiyor.

Chrome’un otomobil açılımı Volvo ve Polestar’ın araçlarıyla başlayacak. Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, Chrome’un otomobillere gelişini uzun süredir beklediklerini ve Chrome hazır olana kadar geçici olarak Vivaldi’ye yer verdiklerini dile getirmişti.

Ingenlath bir röportajda konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Elbette bu çok daha uygun bir çözüm. Chrome hesabınıza bağlı ve hem tercihleriniz hem de diğer her şey hakkında tüm bilgilere sahip. Bu da hoş bir özellik hâline geliyor.”

Google Chrome desteği dışında başka özellikler de sunuyor

Elektrikli otomobil sahipleri yakında gerçek zamanlı batarya bilgilerini Android Auto üzerinden Google Haritalar ile paylaşabilecek. Böylece bir varış noktasında ulaşıldığında ne kadar batarya kapasitesinin kalacağına dair bir tahmin görmek mümkün olacak.

Söz konusu özellik, Google’ın yazılımının yerleşik olarak sunulduğu otomobillerde zaten mevcuttu. Önümüzdeki aylarda Ford Mustang Mach-E ve F-150 Lightning’den başlamak üzere Android Auto kullanıcıları da bu imkandan faydalanabilecek. Yakın gelecekte diğer elektrikli otomobiller de bu özelliğin kapsama alanına eklenecek.

“Yerleşik Google” olarak da bilinen yerel Google uygulamalarına sahip araba sahibi kişiler, akıllı telefonlarından doğrudan arabalarına yol tarifi gönderebilecek. Bu özellik işletim sisteminden bağımsız olacağından iPhone veya Android cihazı olan herkes bu özelliği kullanabilecek.

“Yerleşik Google”, şirketin bilgi ve eğlence ekranlarında Google Haritalar, Google Asistan ve Google Play Store gibi belirli özelliklere sahip olmak isteyen otomobil şirketlerine sattığı lisanslı ürün olan Google Otomotiv Hizmetleri (GAS) için kullanılan bir pazarlama terimi. GAS, Android Automotive platformu üstünde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER