Teknoloji

Google Chrome Windows 10 S’te kullanılamayabilir

chrome otomatik video engelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chrome windows 10 sMicrosoft’un Windows 10 S uygulamaları için belirlediği sıkı politikalar, dünyanın en popüler web tarayıcısı Google Chrome’un işletim sistemine gelişini engelleyebilir. Google Chrome Windows 10 S desteği sunacaksa, ortaya hâli hazırda kullanılandan başka formatta bir tarayıcının çıkması ihtimal dahilinde yer alıyor.

ZDNet’te yer alan habere göre; Microsoft, Windows Mağaza’ya girecek uygulamaların web’i Windows Platform tarafından sağlanacak HTML ve JavaScript motorlarıyla taraması isteniyor. Chrome Windows uygulamasının temelinde yatan kod, hâli hazırda bu motorları desteklemiyor.

Windows 10 S, kullanıcıların sadece Windows Mağaza’da bulunan uygulamaları yüklemesine izin veriyor. Dolayısıyla Microsoft’un getirdiği kısıtlama, Google Chrome’un Windows 10 S’te yer almasını engelleyebilecek gibi görünüyor. Ancak Google’ın Chrome’da Microsoft’un belirlediği koşullara uygun değişiklikler yapması durumunda tarayıcıya yeni işletim sisteminin yolu açabilecek.

Google Chrome Windows 10 S için “ikinci sınıf uygulama” konumunda kalabilir

Yine de, Windows 10 S kullanıcılarının Chrome’u varsayılan tarayıcı olarak seçmesi mümkün olmayacak. Google bu tarz bir sorunla ilk defa karşılaşmıyor. Chrome’un iOS uygulaması, şirketin Blink motoru yerine WebKit’ten yararlanıyor. Apple’ın Safari tarayıcısıyla aynı altyapıyı taşıyan Chrome iOS uygulaması, son kullanıcıya standart Chrome ile aynı görüntüyü ve kullanım hissiyatını sunuyor. Google’ın Chrome’u Windows 10 S’e yerleştirmek için de benzer bir çözüm uygulaması gerekiyor.

Google bu yönde bir adım atmazsa, kullanıcılardan gelecek şikayetlerin ilk adresi ise kendisi olmayacak. Windows 10 S kullanıcılarının tepkilerini öncelikli olarak Microsoft’a yönelteceğini tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER