Teknoloji

Google Chrome Web Mağazasında uygulama ve eklentileri bulmayı kolaylaştıracak yenilikleri tanıttı

Google, Chrome Web Mağazası üzerinde yaptığı bazı değişiklikleri tanıttı. Böylelikle fazlasıyla dolu olan bu mağaza içinde sunulan uygulama ve eklentilere daha kolay ulaşmak mümkün olacak. Trending (yükseliştekiler) şeklinde yeni bir bölüm altında en fazla ilgi gören içeriklere yer veriliyor, buradaki içerikler “ılık”, “sıcak”, “yanıyor” gibi derecelerle etiketlenmiş ve daha ilgi çekici kılınmış.

Google, bu yeni görünümü henüz ilk versiyon olarak nitelendiriyor, demek oluyor ki, ileride bu alanda daha faza yenilik göreceğiz. Aslında Google geçtiğimiz ekim ayında sitenin kullanıcı arayüzünde değişiklikler yapmıştı, ancak mağazanın uygulamaları sınıflandırma ve gezinmeyi kolaylaştırıcı araçlar açısından da bir yenilemeye ihtiyacı vardı. Çevrimdışı çalışabilen uygulamaları bulma konusunda da birtakım adımlar atan Google bu tarz uygulamaların ilgili sayfalarına bu özelliği tanımlayıcı etiketler ekledi. Kullanıcılar bu etikete tıkladıklarında benzer davranış gösteren diğer uygulama, oyun veya eklentileri görme fırsatı bulacak.

Bu arada kitap, müzik, video ve fotoğraf gibi eğlenceye dönük uygulama ve eklentiler için de Eğlence gibi daha geniş kapsamlı bir kategori yerine daha özel kategoriler oluşturuldu. Son olarak Google, web mağazasındaki içeriği bulmayı daha da kolaylaştıracak otomatik tamamlamalı arama işlevinin yakında geleceğini belirtti.

Türkiye’ye özel Chrome Web Mağazası henüz bu yenilikleri kazanmış gibi görünmüyor, ancak birkaç gün içinde bu durumun değişeceğini tahmin ediyoruz.

İlgili – Google Chrome Blog
İlgili – Chrome Web Mağazası

İLGİLİ HABERLER