Teknoloji

Google Chrome Uzak Masaüstü Android cihazlar için kullanıma sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Chrome Uzak Masaüstü bağlantı servisi ilk olarak 2011 yılında faaliyete geçmişti. Bu servis uzun zaman sonra mobil ortama da geliyor.

google-chrome-remote-desktop-160414

Şirketin bugün yayınladığı Android uygulaması sayesinde kullanıcılar Mac, PC veya Linux sistemlerindeki Chrome web uygulaması veya Chrome OS aracılığıyla masaüstü bilgisayarlarına erişebilecekler. Birincil makineniz üzerinde gerekli kurulumları yaptıktan sonra Android uygulamasını açıp ona bağlanmak mümkün olacak.

Hem Android tablet hem de telefon sahipleri mobil cihazlarıyla masaüstü sistemlerine bağlanabilecek. Ancak telefonla masaüstünü görüntülemenin biraz zahmetli olacağını söylemek gerekiyor. Tabletle kontrol bu noktada daha rahat olacak gibi görünüyor. Bu arada Google, iOS versiyonunun da yıl sonuna kadar çıkacağının haberini verdi.

Chrome Uzak Masaüstü servisi açıldığından beri Google masaüstü bilgisayarların diğer cihazlara bağlanması için sunduğu araçları artırıyor. Hangouts için uzak masaüstü özelliği 2013 ortalarında gelmişti. Ayrıca Chromecast sayesinde Chrome internet tarayıcısı sekmelerini harici TV’lere yansıtmak mümkün oluyor.

İlgili >> Google Chrome Blog

İLGİLİ HABERLER