Teknoloji

Google Chrome uygulamalarını Chrome’u çalıştırmadan kullanma imkanını test ediyor

Google, kullanıcıların Chrome uygulamalarını Chrome web tarayıcısını çalıştırmadan da kullanmalarına olanak sağlayacak bir kodu test ediyor.

chrome-uygulama-060214

Google’ın Chromium projesinde yer alan “app_shell” kodunun varlığı The Next Web sayesinde ortaya çıkarıldı. Google’ın şu anda test ettiği bu özellikle ikinci versiyon uygulamayı çalıştırmak ve Chrome eklenti API’larının çoğunu Chrome’un geri kalan bölümünü çalıştırmaya gerek duymaksızın sağlamak hedefleniyor.

Bu çalışma Google’ın Chrome uygulama ekosistemine verdiği önemi gösteriyor. Şirket geçen hafta da Apache Cordova adı verilen açık kaynak kodlu mobil geliştirme çatısını duyurmuştu. Bunun sayesinde yazılımcılar Chrome uygulamalarını doğal uygulama kabuğu içine yerleştirerek Google Play veya Apple App Store üzerinden dağıtma şansı elde edecek.

Google’ın Chrome Web Mağazasını Apple’ın Mac App Store mağazasına benzer şekilde çalıştırmak istediğini söyleyebiliriz. Tıpkı Mac App Store gibi Chrome Web Mağazası da yazılımların indirildiği bir yer olacak, ancak bunlar tek bir platformun aksine, her platformda düzgün şekilde çalışacak. Gerçekleştirilen deney kapsamında Chrome uygulamaları HTML, JavaScript ve CSS kodlarını gerekli API’lara erişerek, ancak Chrome’un tamamını çalıştırmadan koşabiliyor.

Şu anda test edilen “app_shell” özelliğinin ne zaman tam anlamıyla kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Aslında şu anda test aşamasında olduğu için kullanıcılarla buluşup buluşmayacağını kestirmek de güç. Ancak Google böyle bir özelliği sunarsa kesinlikle kullanıcılar adına iyi bir şey yapmış olacaktır.

İlgili >> The Next Web, Chromium Code Review

İLGİLİ HABERLER