Teknoloji

Google Chrome uygulamaları için sunulan destek uzatıldı

google chrome

Google bir süre daha Chrome uygulamalarının kullanılmasına izin veriyor. Şirket pazartesi günü yayınladığı açıklamada, yazılımlara yönelik desteğin bitişi için planlanan takvimin uzatıldığı kaydedildi.

Eğer Chrome uygulamalarını bilmiyorsanız, bu uygulamaların masaüstü uygulamaları gibi görünen, ancak Chrome internet tarayıcısına yüklenip oradan çalıştırılan uygulamalar olduğunu belirtelim. Pocket adlı sonra okumak için kaydetme uygulaması buna örnek olarak gösterilebilir.

Ne var ki, Chrome uygulamalarına uyum çok fazla büyümedi. Google, 2016 yılında yaptığı açıklamada Windows, Mac ve Linux kullanıcılarının sadece yüzde 1 civarında bir kısmının paketlenmiş Chrome uygulamalarını aktif şekilde kullandığını kaydetti. Zaten daha o zaman bu platforma olan desteğini azaltacağına dair işaretleri vermişti.

Geçtiğimiz ocak ayında Google, bu yıl içinde Chrome uygulamalarının Windows, Mac ve Linux’ta çalışmasının durdurulacağını söylemiş ve son tarih olarak da Haziran 2020’yi belirlemişti. Ancak planlar beklendiği gibi işlemedi. Google, Chrome uygulamalarının bu platformlarda Haziran 2021’e kadar çalışmaya devam edeceğini söyledi. Kuruluşlar bu platformlarda bir yıl daha Chrome uygulamaları için desteklerini uzatabilecekler. Bu da Haziran 2022’ye kadar Chrome uygulamaları için desteğin süreceğini gösteriyor.

Eğer Chrome OS kullanıcısıysanız, Google gelecek yılın haziran ayı yerine Haziran 2022’de Chrome uygulamaları için desteği bitirecek. Ancak hangi platformda olursanız olun Google, Haziran 2022 itibarıyla Chrome uygulamaları için tüm platformlarda sunulan desteğin tamamen biteceğini kaydetti.

Ne var ki, Chrome uzantıları çalışmaya devam edecek. Aslında bir uzantı hazırlamak Google’ın Chrome uygulamalarından geçiş yapmaya ihtiyaç duyan, bununla birlikte Chrome internet tarayıcısı içinde aynı işlevselliği sürdürmeyi amaçlayan geliştiriciler için önerdiği alternatiflerden bir tanesi oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER