Teknoloji

Google Chrome silme tuşunu gezinme kısayolları arasından çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromeGoogle Chrome kullanıcıları, çevrim içi ortamda bir form doldururken parmaklarının yanlışlıkla silme tuşuna değmesinden dolayı bir önceki sayfaya geri dönme durumuyla sıklıkla karşılaşabiliyor. Bunun kullanıcıların sinirlerini bozan bir şey olduğunu tahmin etmek ise pek zor değil. Söz konusu sorunu ortadan kaldırmak için kolları sıvayan Google, yeni Chrome sürümünde silme tuşunu navigasyon kısayolları arasından çıkarmayı test ediyor.

Engadget tarafından gündeme taşınan söz konusu iddianın kaynağı ise Chromium Kod Değerlendirmeleri sayfası. Söz konusu sayfaya göre, Chrome’daki sayfa görüntülemelerinin yüzde 0.04’lük kısmı silme tuşuyla yapılan geri dönüşlerden geliyor. Bu görüntülemelerin yüzde 0.005’lik kısmıysa form etkileşimlerinin ardından görülüyor.

Söz konusu yüzde 0.005’lik görüntülemenin kasıtlı biçimde gerçekleşmeme ihtimali daha yüksek olarak değerlendiriliyor. Komut-Sol veya Alt-Sol tuş kombinasyonları da Google Chrome kullanıcılarını bir önceki sayfaya geri götürebiliyor. Ancak bunun için iki parmağa ihtiyaç duyuluyor olması ve söz konusu tuşların klavyelerin alt kısmında yer alması, yanlışlıkla bu tuşlara aynı anda basılması ihtimalini aşağıya çekiyor.

Bazı kullanıcılar Google’a yanlışlıkla silme tuşuna basanları açılır bir pencereyle uyarmasını ve sayfadaki bilgileri kaybedebileceklerini söylemesini öneriyor. Çeşitli web sitelerinde bu tarz uyarı mesajlarının bulunduğunu belirtmekte fayda var. Chrome BackStop eklentisiyse yanlışlıkla geri gitme problemine daha keskin bir çözüm vadediyor. Ancak Google’ın beklenen değişikliği yapması durumunda söz konusu eklentiye de pek fazla ihtiyaç duyulmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER