Teknoloji

Yeni Chrome sürümü sesli olarak otomatik oynatılan videoları engelleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromeGoogle internet tarayıcısı Chrome’un 64 numaralı sürümüyle kullanıcılara belli internet sitelerinde videoların otomatik olarak oynatılmasını engelleme imkanı sunmuştu. Chrome 66, videoların otomatik oynatılması konusunda kullanıcıların önüne yeni bir kriter daha koyacak. 9to5Google sitesinin haberine göre, yeni Google Chrome sürümüyle bir web sitesinde içeriklerin otomatik oynatılabilmesi için yeni koşullar devreye girecek.

Buna göre, öncelikli olarak otomatik oynatılan videoların tamamen sessiz olması gerekecek. Gezinme esnasında kullanıcının sitenin bulunduğu sekmeye dokunması, sitenin mobil cihazlarda kullanıcı tarafından ana ekrana eklenmesi ve masaüstünde de söz konusu sitenin yoğun biçimde medya oynatmak için kullanılması, Google’ın belirlediği diğer yeni koşullar arasında bulunuyor.

Google Chrome 66 hâli hazırda beta kanalında test ediliyor. Yeni sürümün önümüzdeki haftalarda yayınlanması planlanıyor. Yeni otomatik oynatma kısıtlamaları dışında Chrome 66 ile birlikte üçüncü taraf yazılımlar tarafından enjekte edilen kodların neden olduğu hatalar konusunda kullanıcılar uyarılacak. Buna ek olarak, Symantec sertifikalarına verilen onay da Chrome 66 ile kaldırılacak.

İLGİLİ HABERLER