Teknoloji

Google Chrome sekmeleri Material Design yenilemesiyle birlikte değişiyor

google chrome material design refresh

google chrome material design refreshGoogle, Chrome web tarayıcısında Material Design yenilemesi yapmaya hazırlanıyor. Arama devi bu Chrome tasarımını web tarayıcısının en yeni Canary geliştirici derlemesiyle test etmeye başladı. İsteyen herkes Google’ın deneylerini bu sürüm sayesinde erkenden deneyebilir.

Şu anda dikkat çeken en büyük yenilik, yuvarlatılmış köşelere sahip olan adres çubuğu ve yine benzer görünüme sahip sekmeler oluyor. Google’ın sekmelerde yuvarlatılmış köşeleri tercih etmesi akıllara Firefox‘un eski tasarımını getiriyor. Bu tasarım şu anda Chrome‘da sekme görünümü ve adres çubuğunda kullanılan keskin köşeli görünümden epey farklı duruyor.

9to5Google, Google’ın aynı zamanda Material Design dokümanını da güncellediğini kaydetti. Bu yeni dokümanda, daha önce görülen “Material Design 2” adlandırması yerine “Material Design Refresh” kullanımı tercih ediliyor. Yenileme, Google’ın Chrome OS’i dokunmatik ekranlarda daha rahat kullanmak amacıyla getirdiği yeniliklerle de örtüşüyor. Google’ın Chrome’da tercih ettiği yuvarlatılmış görünüm, yakında çıkacak yeni Gmail arayüzüyle de uyuşuyor.

Google’ın mayıs ayı başında I/O geliştirici konferansı var. Şirketin Material Design Refresh projesiyle ilgili detayları burada açıklaması bekleniyor. Bu tasarım yenilemesi sadece Gmail ve Chrome ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

google chrome material design refresh

Chrome Canary’de Material Design Refresh görünümü nasıl test edilir?

Öncelikle Chrome Canary sürümünü bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Bilgisayarınızda Chrome’un normal sürümü olsa bile, bu özel ön izleme sürümünü kurabilirsiniz.

Chrome Canary’yi yükledikten sonra açın, adres çubuğuna chrome://flags/#top-chrome-md yazın. Karşınıza çıkan ayarda, açılır menü içinden Refresh seçeneğini tercih edin.

İLGİLİ HABERLER