Teknoloji

Google Chrome yeni kişiselleştirme ve sekme yönetimi araçları sunuyor

google chrome 76
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome 77, bu ay içinde farklı platformlarda kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Chrome 77 ile web sayfalarının farklı cihazlar arasında paylaşımı da kolaylaşmıştı. Google, popüler internet tarayıcısında şimdi de sekme yönetimini ve tema özelleştirmeyi kolaylaştıran yeni araçlar sunacak.

Önümüzdeki dönemde yayınlanacak güncellemelerle birlikte Chrome’a her sekmenin ön izlemesini gösteren, ızgara düzeninde bir sayfa eklenecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu sayfa üzerinde sekmeleri birbirleri üstüne sürükleyerek gruplandırabilecek. Böylelikle sekmeleri daha organize biçimde yönetmek mümkün olacak.

Aynı anda çok sayıda sekme açan kullanıcılar için bunun fazlasıyla işlevsel bir özellik olacağı söylenebilir. Buna ek olarak, imleç sekmelerin üstüne götürüldüğünde sekmenin tam ismi görülebilecek.

Chrome kullancıları tarayıcının temasını kişiselleştirme menüsü üstünden düzenleyebiliyor. Kullanıcılar bu menü üzerinden Chrome Web Mağazası’ndan bir tema indirebiliyor veya yeni bir sekme açıldığında görülen arka plan değiştirilebiliyor.

Google Chrome kullanıcıları sorularına hızla cevap alabilecek

Artık kullanıcılara yeni kısayollar sunulacak. Bu kısayollar üzerinden favori web sitelerinin ikonlarını değiştirmek mümkün olacak. Buna ek olarak, renk ve tema değişikliği de yapılabilecek.

Google Chrome‘a eklenecek bir diğer yeni özellik ise kullanıcıların adres çubuğuna yazdıkları sorulara hızla cevap almasını sağlayacak. Genel soruların cevapları yine adres çubuğunda görülecek. Chrome’un Android ve masaüstü versiyonlarına eklenen bu özellik, çeviriler veya hava durumu gibi kategorilerde kullanılabilecek. Bu yeni özellikler, yakında Chrome kullanıcılarıyla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER