Teknoloji

Google Chrome’un pil tüketimini azaltmak için yaptığı düzenlemeleri detaylandırdı

 

google-chrome-logo-230513

Her ne kadar çok popüler olsa da, Chrome kullanımı biraz rahatsız edici bir internet tarayıcısı olarak nitelendirilebilir, çünkü işlemci kaynaklarını sömürüyor, pil ömrünü önemli derecede kısaltıyor. Bu sorunlar bütün platformlar için geçerli olsa da, özellikle Mac bilgisayarlarda, Apple’ın kendi internet tarayıcısı Safari ile karşılaştırıldığında aradaki fark daha da gözle görülür oluyor.

Google bu sorunlara kulak tıkamıyor ve aradaki farkı kapatmak için epey hevesli görünüyor. Chrome’ın kıdemli mühendisi Peter Kasting geçtiğimiz hafta içinde internet tarayıcısına, performans iyileştirme amaçlı getirilen birkaç düzenleme hakkında bilgi verdi.

Google+ üzerinden bir yazı yayınlayan Kasting, normal kullanıcılara çok yakında ulaşması beklenen perde arkası ayarlamalara dair bazı düzenlemeler hakkında detayları paylaştı. Bunlar arasında Chrome’un önde olan sekmelere arkada olan sekmelere göre öncelik vererek sayfaları nasıl işlediğine dair değişiklikler, Google arama sonuçları gibi sayfaları yüklerken CPU zorlanmasını azaltma da bulunuyor. Kasting Chrome ekibinin kullanıcılar açı çekerken hiçbir şey yapmadan oturmaya niyetli olmadığının altını çizerken bu alanda sürekli iyileştirmelerin kendilerinden beklenmesi gerektiğini de dile getirdi.

Google bu ayın başında Chrome için çok ihtiyaç duyulan bir işlevi, web sitelerinde gereksiz Flash içeriklerini duraklatma imkanını beta kullanıcılarına sunmuştu. Google daha sonra bu değişikliğin çok basit seviyede olduğunu, ancak güç tüketiminde önemli oranda düşüş sağlayacağını kaydetti. Bu, çok yakında hem Mac hem de PC kullanıcıları için daha uzun pil ömrü sunulacağı anlamına geliyor.

Kasting’in detaylandırdığı diğer düzenlemeler de pil tüketimi alanında önemli katkılar sağlayacaktır. Bunların altı haftalık bir zaman dilimi içinde Chrome’un beta versiyonuna ve ondan altı hafta sonra da kararlı versiyona gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER