Teknoloji

Google Chrome otomatik oynatılan videoları sessize almaya başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromeWeb sayfalarında sesli biçimde otomatik oynatılan videolar, internette gezinenleri fazlasıyla rahatsız eden unsurlar arasında yer alıyor. Google Chrome internet tarayıcısının 64 numaralı sürümüyle bu soruna çözüm getireceğini geçtiğimiz eylül ayında açıklamıştı. Şirket sözünü tutmak için fazla zaman kaybetmedi. Chrome’un 64 numaralı versiyonunun beta sürümü, tüm kullanıcıların indirebileceği şekilde yayınlandı.

Google’dan yapılan açıklamada, otomatik oynatılan videoları tamamen engelleme konusundaki çalışmaların bir süredir devam ettiği hatırlatıldı. Şirketin Chrome içindeki geniş kapsamlı reklam engelleme hareketinin parçası olarak planlanan özelliğin ocak ayında Chrome’un tüketici versiyonuna geleceği belirtildi.

Otomatik oynatılan içerikleri sessize alma seçeneği, Chrome’un izinler sekmesinde yer alıyor. Ancak bu seçenek, tarayıcının geneli için geçerli değil. Kullanıcıların ziyaret ettikleri her site için bu ayarı ayrı ayrı yapması gerekiyor. Ana alan adı için ses kısma seçeneği aktif hâle getirildiyse bu aktivasyon alt sayfalar için de geçerli oluyor.

Google Chrome Windows 10’un HDR modu ile uyumlu hâle geliyor

Yeni sürüm ile kullanıcılara sunulacaklar otomatik oynatılan videoların sessiz biçimde başlatılabilmesiyle sınırlı kalmıyor. Google Chrome 64 ile gelişmiş bir açılır pencere engelleyicisi, kötü niyetli yeniden yönlendirmeleri önleyecek ekstra güvenlik önlemleri ve Windows 10’un HDR modu için HDR video desteği aktif hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER