Teknoloji

Google Chrome OS’in yenilenen tasarımını test ediyor

chrome-os-athena-material-design-test-210714

Google masaüstü işletim sisteminin yeni bir versiyonunu test ediyor. Bu versiyonun kullanıcı arayüzünün bazı bölümleri tamamen farklı görünüyor, aslında bir açıdan Android L’nin tasarımından esintiler taşıyor.

Aslında geçen ay duyurusu gerçekleştirilen Material Design tasarım dili sadece Android L’in tasarım, animasyon ve etkileşim tasarımında değişikliği içermiyor, bu tasarım dili Google’ın diğer tüm ürünleri için geçerli olacak. Mountain View şirketi Material Design ile getirilen yeni tasarım felsefesinin Chrome OS’i de etkileyeceğini dile getirmişti.

Son olarak Google’da çalışan ve Chrome’un temeli niteliğindeki Chromium projesinin öncü temsilcilerinden biri olan François Beaufort, Athena olarak adlandırılan yeni Chromium OS projesinin detaylarını paylaştı. Proje Chrome OS ile çalışan bilgisayarlara yeni bir kullanıcı deneyimi getirecek. Beaufort Athena’nın ilk taslak çizimini de paylaştı.

Ekran görüntüsünde bir demet pencere kart destesi tarzı görünümde sıralanmış gibi görünüyor ve bazı yönetim kontrolleri de dikkat çekiyor. Geliştirilen bu yapı gelecek Android sürümünde yer alacak çoklu görev görünümüne de benziyor. Google’ın uygulama başlatıcısının ve arama işlevinin yerlerini ekranın alt kısmındaki bir çubuğa yerleştirdiği de görülüyor.

Bunun ilk taslak olduğunu, henüz her şeyin çok yeni olduğunu ve önemli değişiklikler geçirebileceğini unutmayın. Yani Athena daha çok değişiklik görebilir ve eğer Google bu değişiklikleri uygun görürse yeni tasarım Chrome’un final sürümüyle birlikte kullanıcılara sunulabilir. Bunun ne zaman olacağı da şu an için bilinmiyor.

Eğer bir geliştiriciyseniz veya Athena’yı şimdiden test etmek istiyorsanız, kaynak kodunu indirip derleyerek Chromium OS’e bir bakış atabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER