Teknoloji

Google Chrome OS’in uygulama başlatıcısını web sayfasına getirmeyi planlıyor

Google, sayfalarının en üstünde yer alan ve içi yazılarla doldurulmuş siyah renkli navigasyon şeridinin yerini alabilecek bir özelliği test ediyor. Chrome OS’in uygulama başlatıcısını andıran yeni navigasyon aracı sayfada sadece küçük bir ikon kadar yer tutuyor. Ancak üzerine tıklandığında uzantısı olacak şekilde bir pencere açılıyor ve içinde Gmail, Drive, Takvim gibi Google servislerinin listesi ızgara görünümü şeklinde yer alıyor.

google-ara-uygulama-baslat-170413

Google’ın bu yeni görünümü gerçekten hayata geçirip geçirmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak şirket Chrome OS’in uygulama başlatıcısını Chrome internet tarayıcısına getirme işlemine çoktan başlamıştı. Ayrıca daha önceki tasarım değişikliklerinde tüm servislere açılır navigasyon menüsü üzerinden ulaşılması şeklinde bir yapı da düşünülmüştü.

Şu anda test aşamasında olan bu başlatıcı Google sınırlarını aşmışa benziyor. Google Operating System adlı blog bu yeni navigasyon aracının Chrome, Firefox ve Opera üzerinde nasıl hayata geçirilebileceğinin yollarını açıkladı. İnternet tarayıcısına bir eklenti yüklemeyi gerekli kılan adımlar arasında birkaç satır kodun kopyalanıp yapıştırılması da bulunuyor. Her ne kadar çalışmaları yapılan deney tasarım açısından fazlasıyla basit dursa da, Gmail ve Google+ dışında kalan tüm Google servislerinin bağlantıları bir menü içerisine gizleniyor, böylelikle sayfa yapısı daha da sadeleştirilmiş oluyor.

İlgili >> Google Operating System

İLGİLİ HABERLER