Teknoloji

Google Chrome OS’e dokunmatik ekran dostu işlevler de ekliyor – Video

Google’ın diğer işletim sistemi projesi olan Chrome OS’in tablet cihazlarda kullanımına yönelik bir konsept geçtiğimiz yılın başlarında kendini göstermişti. Google’ın tabletler için Android Honeycomb sürümünü yayınlamış olması, geçen sene çıkan Chrome OS tablet konseptinin akıbetinin merak edilemesine neden oldu.

CNET tayfası Chrome OS’in en son iterasyonları üzerinde bazı çalışmalar yapmış ve tabletlere elverişlilik hususunda bazı kanıtlara ulaşmış. Örneğin, doğrudan ekran üzerinden yazı yazmaya olanak sağlayan sanal klavye tabletlerde kullanımı destekleyecek bir bileşen olma niteliği taşıyor. Chrome OS’in beta sürümünü ve geliştirme amaçlı çıkarılan Cr-48‘i geçtiğimiz yılın sonlarında görmüş, bu işletim sisteminin dizüstü bilgisayarlardan çok tabletlerde kullanım için uygun olacağını düşünmüştük. Öte yandan, Acer ve Samsung gibi üreticilerin Chrome OS tabanlı dizüstü bilgisayar modellerini bu yaz aylarında çıkarmasını bekliyoruz.

Bu arada Google’dan CNET’in bulgularına yönelik bir açıklama geldi. Pek de anlam içermeyen bu açıklamada “Tablet tasarımı için açık kaynaklı çalışmalar yürütüyoruz, ancak şu an için açıklamasını yapacağımız bir yenilik bulunmuyor.” ifadelerine yer verdi. Google bu açıklamayla Honeycomb’un kaynak kodunun açılmamasıyla ilgili eleştirilere de atıfta bulunuyor gibi.

Video: Google Chrome OS tablet konsepti (2010)

İlgili – CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER