Teknoloji

Google Chrome OS’e Aura kullanıcı arayüzüyle Windows ve Mac’ten alıntılar

Google Chrome OS’e gelen yeni güncelleme internet tarayıcısı tabanlı işletim sistemine geleneksel masaüstü ortamına yakın bir hava katıyor. 19.0.1048.17 numaralı en son versiyon Google’ın donanım hızlandırma destekli Aura kullanıcı arayüzü ve pencere yöneticisiyle birlikte geliyor. Masaüstü ortamı, üst üste binen pencereler, Windows’takine benzer bir görev çubuğu ve Mac’in Launchpad’i havasında bir uygulama başlatıcısı da platformun dikkat çekenleri arasında bulunuyor.

Chromium’un bilgilendirme portalı üzerinden verilen bilgilere göre, Aura’nın amacı donanım hızlandırma desteğinin kullanılması sayesinde yüksek ölçekli hareketli geçişleri ve efektleri gerçekleştirilmesi, ayrıca esnek bir pencere sistemi için gerekli olan temelin sağlanması. Aura’nın yanında, geliştiricilere özel sürümün yenilikleri arasında tar, gz, bzip2 gibi yeni dosya türlerinin desteklenmesi, yerel ses ve video oynatıcısının güncellenmesi, birden fazla monitörün işlenmesi için yeni modlar bulunuyor.

Chrome’un bu güncellemesinin Cr-48 sahiplerine ulaşması zor görünüyor. Acer AC700 ve Samsung Series 5 Chromebook sahipleri bu güncellemenin nimetlerinden faydalanıyor olacak.

İlgili – Google Chrome Sürümleri
İlgili – Aura Wiki Sayfası

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER