Teknoloji

Google’ın yeni Chrome OS uygulaması masaüstünü sanat galerisine dönüştürüyor

google-chrome-os-masaustu-sanat-121115

Google’ın Chromebook bilgisayarlarının masaüstü, kullanıcılar tarafından genellikle “sıkıcı” olarak niteleniyor. Üstüne yapışan bu etiketten kurtulmayı isteyen Google, bunun için yeni bir Chrome OS uygulaması hazırladı. Söz konusu uygulama, Chromebook’un varsayılan duvar kağıdını Google Art Project arşivinden seçilen bir resim ile değiştiriyor.

Uygulama, Google’ın Kültür Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmaları ön plana çıkarıyor. Söz konusu kurum, uluslararası müzelerdeki koleksiyonları dijital ortama taşıyarak bu koleksiyonların daha geniş kitlelerle buluşmasını sağlıyor.

Google Kültür Enstitüsü’nün veri tabanında ünlü tablolardan modern sokak sanatının örneklerine kadar uzanan pek çok çalışma bulunuyor.

Google’ın yeni Chrome OS uygulamasının bir öncüsü de var. Şirket, geçtiğimiz mart ayında Chrome’un masaüstü versiyonu için bir eklenti yayınlamış ve tarayıcının boş sekmelerinin fonuna Google Earth’ten alınan seçme görüntüleri yerleştirmişti. Bu eklentiyi Chrome OS için daha sanatsal bir havaya büründüren Google, Chromebook sahiplerine masaüstünden klasik ve modern sanat örneklerini görme fırsatı veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER