Teknoloji

Google Chrome OS’te bazı Android uygulamalarını web uygulamalarıyla değiştiriyor

google chrome os microsoft office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Chrome OS üzerinde çalıştırılabilen bazı Android uygulamalarını İleri Web Uygulamaları (PWA) ile değiştiriyor. Standart bir uygulama gibi görünen ve o doğrultuda bir kullanıcı deneyimi sunan web sayfaları için “İleri Web Uygulaması” tanımlaması kullanılıyor.

Bunun pek çok Chromebook kullanıcısı için iyi bir haber olduğu söylenebilir. Bazı senaryolarda İleri Web Uygulamaları, Android’deki muadillerine kıyasla daha hızlı ve işlevsel çalışabiliyor. Bu uygulamalar cihazda daha küçük yer kaplıyor ve daha az güç tüketiyor.

Bazı Android uygulamalarının Chrome OS üzerindeki performansının oldukça kötü olduğu da bir sır değil. Google, Android uygulamalarını tabletler için optimize etme konusunda da uzun süre boyunca sıkıntı yaşamıştı. Pixelbook günlerinden bu yana hatırı sayılır bir gelişmenin sağlandığını söylemek mümkün. Yine de, hâlâ bazı uygulamaların işleyişi kullanıcılara ciddi anlamda sorun yaşatabiliyor.

İleri Web Uygulamaları bir süredir kullanımda olsa da; pek çok kullanıcı, bu uygulamaların daha iyi bir alternatif olduğundan veya bu uygulamalara nasıl erişebileceğinden habersizdi. Bazı kullanıcılar da tüm uygulamalarının aynı formatla hazırlanmış olmasını tercih ediyordu.

Google, Chrome OS kullanıcılarına ilk olarak Twitter ve YouTube TV’nin İleri Web Uygulaması versiyonlarını sunacak. Bu uygulamalar uzun süredir Play Store’da mevcut olsa da, artık kullanıcının Chromebook üzerinden mağazaya eriştiği anlaşılacak ve uygulama otomatik olarak yüklenecek.

İLGİLİ HABERLER