Teknoloji

Google Chrome OS netbook’un klavyesi böyle mi olacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın internet tarayıcısı tabanlı işletim sistemi Chrome OS’in çıkışını dört gözle bekliyoruz. Geçen günlerde aktardığımız bir gelişmeye göre Google Chrome OS yüklü netbook’unu önümüzdeki hafta içinde duyurmayı planlıyordu. Beklenen bu duyuru öncesinde Google’ın söz konusu bilgisayarına ait olduğu iddia edilen klavyenin fotoğrafı internete sızdı.

Şimdilik netbook hakkında klavyeden başka herhangi bir ayrıntı yok. Ancak farklı kaynaklar bu netbook’un Intel Atom işlemciyle çalışacağını söylüyor. Yukarıdaki fotoğraf netbook’un üreticisi rolünü üstlenen Inventec’in bir sunum dokümanından alınmış. Birçok netbook’ta görmeye alıştığımız chiclet tarzı klavye barındırdığı örünen Chrome OS netbook’ta bazı farklılıklar da yok değil. Örneğin normalde “Caps Lock” için ayrılmış olan sol taraftaki tuşun üstünde “search” yazdığını görüyoruz, büyük ihtimalle bu tuş arama işlevini başlatacak ya da kullanıcıyı Chrome OS’in arama arayüzüne yönlendirecek. Klayenin üst kısmına baktığımızda ise ileri / geri, pencere, tam ekran ve konfigurasyon tuşları da bu klavyede göze çarpıyor.

Aslına bakarsanız bu klavye ile ilgili bir iddia daha var. Engadget tayfası benzer bir klavyeyi, hatta aynısınıAcer’ın Chrome OS netbook’un da gördüğünü söylüyor. Aşağıda bulacağınız Acer Chrome OS netbook’unun klavyesi gerçekten Inventec’in sunum dosyasından alınan fotoğrafta yer alan klavye ile aynı. Büyük ihtimalle önümüzdeki Salı günü tanıtılacak olan Google markalı Chrome OS netbook’ta da aynı klavyeyi göreceğiz. Söz konusu netbook’un 14 Aralık’ta piyasaya çıkması bekleniyor, bunu da not olarak düşelim. Salı akşamını da Google Chrome OS netbook’un tanıtılabileceği zaman olarak takvimlerimize not etmekte de fayda var.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER