Teknoloji

Android telefon uygulamaları artık Chromebook’larda ekstra bir yükleme olmadan çalıştırılabiliyor

google chrome os

Google Chrome OS M115 güncellemesini kullanıcılarla buluşturuyor. Bu güncellemenin en önemli yeniliği ise telefondaki Android uygulamalarının ekstra bir yükleme ihtiyacı olmadan Chrome OS’lerde çalıştırma desteğinin tüm kullanıcılara açılacak olması. Bunun için Chrome OS’in Phone Hub özelliğini aktif hâle getirmek gerekiyor.

Bu destek sayesinde Chrome OS kullanıcıları telefonlarına gelen bir mesajı doğrudan bilgisayarları üzerinden yanıtlayabiliyor ya da verdikleri yemek siparişinin ne durumda olduğunu telefon uygulamasına bakmadan kontrol edebiliyor.

Söz konusu desteğin kapsamının hâlâ sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var. Sadece Google ve Xiaomi’nin Android 13 yüklü bazı modelleri bu özelliği destekliyor. Google tarafında kullanıcıların Pixel 4a veya daha yeni bir modele sahip olması gerekiyor. Xiaomi tarafında ise destek 12T’den başlıyor. Buna ek olarak, Chromebook ve telefonun aynı kablosuz ağa bağlı ve fiziksel olarak yakın olması da gereksinimler arasında yer alıyor. Bazı ağlar bu özelliği desteklemese de, Chrome OS’in Instant Tethering özelliğiyle gerekli bağlantı sağlanabiliyordu.

Beta testi döneminde oyunlar ve daha yoğun Android uygulamaları için bu özelliği kullanmak mümkün olmamıştı. Temel işlevin en azından şu anda bildirimleri yanıtlamak olduğu rahatlıkla söylenebilir. Chromebook’lara telefon entegrasyonu getirilmesi, Google’ın platformunu Mac ve Windows ile benzer bir düzleme yerleştiriyor.

Google Chrome OS M115 güncellemesiyle başka yenilikler de sunuyor

Google Chrome OS M115 güncellemesiyle PDF belgelerini imzalamayı ve bu imzaları daha sonra kullanmak için kaydetmeyi mümkün kılıyor. Klavye merkezli Shortcut uygulamasını yenileyen Google, uygulama içi arayüzü kolaylaştırırken yeni bir arayüz de sunuyor.

İLGİLİ HABERLER