Teknoloji

Google Chrome OS güncellemeyle yeni bir uygulama listesi kazandı

Chromebook, Chromebox veya bunun gibi cihazlar aracılığıyla Chrome OS kullananları birkaç kullanışlı yenilikle tanıştıran yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeyle birlikte işletim sisteminin görev çubuğu üzerine uygulamaların küçük bir listesini gösteren açılır pencere eklendi. Aura güncellemesiyle birlikte sunulmuş olan eski uygulama listesi OS X’in Launchpad özelliğini hatırlatırken gelen son güncellemeyle birlikte uygulamalar listesi Stacks tarzı bir pencereye dönüşmüş durumda.

Bu uygulama penceresinin tepesinde bir arama alanı yer alıyor, bu sayede tarayıcıyı açmadan arama fırsatı sunuluyor. Bu alan üzerinde yapılan aramalar sadece web sayfalarını açmak ve Google üzerinde arama gerçekleştirmekle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda makine üzerinde uygulamalarda da arama yapabiliyor. Ne yazık ki, bilgisayardaki dosyalarda arama yapma imkanı bu kapsamın dışında kalıyor.

Kullanıcı arayüzünün değişimi dışında Chrome OS’in yeni versiyonu dosyaları doğrudan Google Drive alanına kaydetme fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra özelleştirilmiş masaüstü duvar kağıtlarını kullanmak, Cloud Print penceresinde yapılmış ufak değişiklikler, USB ve HDMI için ses desteğinin de aralarında bulunduğu ufak değişiklikler ve hata düzeltmeleri de Chrome OS güncellemesiyle gelen yenilikler arasında bulunuyor.

İlgili >> Google Chrome Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER