Teknoloji

Google: Chrome OS’i aşamalı olarak durdurma gibi bir planımız yok

google chromebook

Google’ın Android ile Chrome OS’i birleştireceğine dair haberler geçtiğimiz hafta içinde gündeme gelmiş, ancak her iki işletim sisteminin de yöneticisi konumunda olan Hiroshi Lockheimer, bu iddiayı esprili bir dille yalanlamıştı. Lockheimer’ın Twitter hesabından yaptığı bu paylaşımın ardından Google’dan da resmi bir açıklama geldi.

Yine Hiroshi Lockheimer’ın imzasını taşıyan açıklamada iki işletim sisteminin en iyi noktalarını bir araya getirmek için çalışıldığı belirtilirken, Chrome OS ile ilgili yapılacak şeylerin olduğu özellikle vurgulandı.

Chrome OS için bir medya oynatıcısı, Material Design üstüne kurulu yeni bir tasarım, gelişmiş performans ve güvenlik odaklı bir yaklaşım sözünü veren Hiroshi Lockheimer, altı haftalık yazılım zinciri ve garanti edilmiş otomatik güncellemelerle Chromebook’ların zamanla çok daha iyi hâle geleceğini belirtti.

Google, 2016’da piyasaya çok sayıda yeni Chromebook modelinin çıkacağını açıkladı. The Wall Street Journal’ın haberinde Android ve Chrome OS’in birleştirilmiş versiyonunun 2016’da tanıtılacağı ve 2017’de yayınlanacağı belirtilmişti. Dolayısıyla bu ihtimali tamamen göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak kısa vadede Chrome OS’in varlığını sürdüreceği de Google’ın açıklamasıyla garanti altına alınmış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER