Teknoloji

Google Chrome masaüstü uygulama desteği Mac’e geldi

Google geçtiğimiz eylül ayında Windows için Chrome internet tarayıcısına masaüstü için Chrome uygulamaları desteğini getirmişti. Böylelikle bu işlevi destekleyen Chrome uygulamalarının doğal uygulama gibi çalışmasına imkan tanınmıştı.

google-chrome-masaustu-mac-121213Masaüstü için Chrome uygulamaları özelliğine, işletim sisteminin hızlı başlangıç çubuğuna yerleştirilen bir kısayol üzerinden erişiliyor. Bu kısayola tıklandığında açılan tepsi içinde mevcut tüm Chrome uygulamalarının kısayolları yer alıyor. Eğer buradaki bir uygulama masaüstü desteğine sahipse, o zaman Chrome internet tarayıcısı yerine ayrı bir Windows masaüstü uygulama penceresi içinde açılıyor.

Google şimdi aynı özelliği Mac bilgisayarlar için de sunmaya başladı. Artık iMac, MacBook Pro veya MacBook Air kullanıcıları da çeşitli Chrome uygulamalarını doğal uygulamalar gibi kullanabilecek. Tabii ki, bunun için söz konusu uygulamanın bu işlevi desteklemesi gerekiyor. Dock bölümündeki Uygulamalar bölümü içinden Chrome uygulamalarına ulaşmak mümkün olacak, ayrıca bu uygulamalar Spotlight’ta arama yapıldığında da sonuçlarda görünecek.

Chrome uygulamaları çevrimdışı çalışma, otomatik olarak güncellenme ve Google hesabıyla giriş yapılan herhangi bir Chrome üzerinde çalışma imkanına sahip. Yani bir Windows bilgisayarda kullandığınız Chrome uygulamalarını aynı şekilde Mac’te de kullanabileceksiniz.

Masaüstü uygulama destekli uygulamalara Chrome Web Store’da bulunan “Masaüstü Bilgisayarınız İçin” bölümünden ulaşabilirsiniz.

İlgili >> Google Chrome

İLGİLİ HABERLER