Teknoloji

Google Chrome mağazasında yazılımcılara yüzde 95 pay verilecek

Google I/O 2011 etkinliğinin ikinci gününde gündemi Chrome oluşturuyor. Açıklanan ilk yeniliklerden bir tanesi Chrome web mağazasıyla ilgili. Google Chrome üzerinden dağıtılan uygulamalar için uygulama içi satış prosedürü daha kolay bir hâle getirdi. Böylelikle kullanıcılar satın alma işlemi yaparken uygulamadan ayrılmak zorunda kalmayacak. Ayrıca bu mağaza artık 41 dilde faaliyet gösteriyor. Uygulamalar içinde geçirilen zaman iki katına çıkarken, alışveriş süreleri daha da uzadı.

Google yazılımcıların geliştirdikleri uygulamalardan daha kolay para kazanmalarını istiyor. Bununla birlikte kullanıcılar için de uygulama içi satış prosedürünün kesintisiz hâle getirilmesini hedefliyor. Yazılımcılar ödeme sistemlerine sadece iki satır kod ekleyerek uygulama içi satış prosedürüne uyum sağlayabilecek. Kullanıcılar ise hesaplarını oluşturduktan sonra tek bir tıklamayla satın alma işlemi gerçekleştirebilecek.

Yazılımcıları en çok ilgilendiren duyuru ise Chrome web mağazası üzerinden sattıkları uygulamaların karşılığında alacakları yüzde oldu. Örneğin, Apple yüzde 30 kesinti uyguluyor. Google ise sadece yüzde 5’lik bir kesinti uygulayacağını açıkladı. Ayrıca bunun dışında herhangi bir kurulum ücreti ya da başka bir ücret alınmayacak.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER