Teknoloji

Google Chrome’un Mac versiyonuna 64-bit desteği yolda

Google Chrome 64-bit Windows versiyonunun ardından Mac için de 64-bit versiyonun duyurusunu gerçekleştirdi.

google-chrome-64-bit

Geçtiğimiz ağustos ayında Chrome internet tarayıcısının Windows’a özel 64-bit versiyonunu Chrome 37 sürümüyle birlikte dağıtıma sunan Google, 64-bit güncellemesiyle birlikte internet tarayıcısının YouTube’daki HD videoları yüzde 15 daha hızlı çözeceğini ve tarayıcının sayfaları işlerken meydana gelen çökmelere karşı daha dayanıklı olacağını söylemişti. Ayrıca belirli korsan saldırılarının önüne geçilmesi, genel olarak performans ve hız artışının sağlanması da 64-bit versiyonun avantajları arasında sıralanmıştı.

Çok yakında Mac kullanıcıları da bu avantajlardan yararlanmaya başlayacak. Google’ın konuyla ilgili olarak  hazırladığı blog yazısında Chrome 64-bit Windows ile hız, güvenlik ve kararlılık anlamında çeşitli avantajların sağlandığı ve şimdi bunların Kasım 2014’te yayınlanacak Versiyon 39 ile Chrome 64-bit Mac ile de sunulacağı kaydedildi. Hem 32-bit hem de 64-bit versiyonların bulunduğu Windows’takinin aksine, Chrome Mac’te Versiyon 39’dan itibaren sadece 64-bit olarak sunulacak.

Chrome internet taraayıcısı güncellemeleri arka planda, siz tarayıcınızı kapatırken veya açarken gerçekleşiyor. Eğer internet tarayıcınızı uzun süre kapatmazsanız, tarayıcıdaki Chrome menüsünün renk değiştirmeye başladığını göreceksiniz. Eğer yeşil renk görürseniz bu, güncellemenin iki gündür, turuncu görürseniz 4 gündür, kırmızı görürseniz 7 veya daha fazla gündür var olduğu anlamına geliyor. Eğer Chrome güncellemesini elle yapmak isterseniz, Chrome menüsünden Google Chrome hakkında seçeneğini takip edebilirsiniz.

Bu arada Google kullanıcıları 32-bit NPAPI eklentilerinin Versiyon 39’da çalışmayacağı noktasında uyarıyor. Ne var ki, bu durum çok fazla kullanıcıyı etkilemeyecektir.

İLGİLİ HABERLER