Teknoloji

Google Chrome güvenli eklentileri bulmaya yardımcı olacak

google chrome

Google, Chrome kullanıcıların faydalı eklentileri ekstra bir araştırma yapmalarına gerek kalmadan indirmelerini kolaylaştıracak. Şirket bunun için eklentilere iki farklı rozet ekleyecek. Bu rozetlerden ilki “Öne Çıkan” adını taşıyor. Bir ödül kurdelesi gibi görünen bu rozet, “Google’ın teknik açıdan en iyi pratiklerini takip eden ve kullanıcı deneyimi ile tasarımda yüksek bir standardı karşılayan” eklentilerin yanında gösterilecek.

Google’dan yapılan açıklamada, rozetlerin manuel bir değerlendirme süreciyle verildiği belirtildi. Şirket eklentileri değerlendirmeyi “zevkli ve sezgisel bir süreç” olarak tanımlıyor. Geliştircilerin en yeni API’ları kullandığından emin olmayı isteyen Google, bir taraftan da eklentilerin gizlilik uygulamalarına ve kullanıcılardan istediği izinlere bakıyor.

Öne Çıkan etiketini almak isteyen eklentilerin Chrome Web Mağazası’ndaki sayfasında eklentinin amacının açık şekilde belirtilmesi gerekiyor. Son olarak, eklentinin temel özelliklerine ekstra bilgi paylaşımı veya ödeme olmadan ulaşılabilmesi de koşullar arasında yer alıyor.

google chromeİkinci rozet ise “Yerleşik Yayıncılar” adını taşıyor. Bir tik işareti olan bu rozet, kimliğini doğrulayan ve geliştirici program politikalarıyla uyumluluğunu gösteren geliştiricilere verilecek.

Bu rozeti kazanmak için sadece kimlik doğrulaması yetmiyor. Google’dan verilen bilgiye göre, eklenti geliştiricilerinin “istikrarlı ve olumlu” bir sicil kaydına sahip olması gerekiyor. Böyle bir kayda sahip olmak için de geliştirici kurallarının ihlâl edilmemesi en önemli koşul olarak öne çıkıyor. Bu da yeni eklenti yayıncıların öncelikle kendilerini kanıtlamaları gerektiği anlamına geliyor.

Google Chrome için sunulan rozetler ile kullanıcılara doğru eklentiyi bulmaları için destek sağlanıyor. Bu desteğin zararlı eklentilere karşı koruma sağlayacağını tahmin etmek de pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER