Teknoloji

Google Chrome Yan Panel ile yer imleri ve okuma listesine erişimi hızlandıracak

google chrome

Google Chrome masaüstü uygulamaları için yeni Yan Panel arayüzünü dağıtıma çıkardı. Bu panel sayesinde kullanıcılar yer imlerine ve okuma listesine daha hızlı erişebilecek.

Yeni arayüzle birlikte ekranın sağ üst köşesindeki kullanıcı avatarının hemen yanına yeni bir ikon eklendi. Bu ikona tıklatıldığında Yan Panel açılıyor. Yan Panel açıldığında mevcut pencerenin ölçeği de uygun şekilde yeniden ayarlanıyor. Bu panelde okuma listesi ve yer imleri olmak üzere iki sekme bulunuyor.

Chrome için okuma listesi özelliği geçtiğimiz yıl bu zamanlarda kullanıma sunulmuştu. Arşiv veya depolama üzerine odaklanmayan Google, kullanıcılara okumadıkları makaleleri hatırlatmaya öncelik verdi. Chrome’un okuma listesinde de “okunmamış” ve “okuduğunuz sayfalar” şeklinde iki farklı bölüm bulunuyor.

google chromeGoogle Chrome kullanıcıları için Yan Panel, Chrome 99’un kararlı sürümüyle birlikte dağıtıma çıkmış durumda. Kullanıcılar tarayıcılarını kapatıp yeniden açarak bu panelin açılmasını sağlayan ikonu görebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER