Teknoloji

Google Chrome kullanıcı profillerini değiştirmeyi kolaylaştırıyor

google chrome
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome için hazırlanan son güncellemeyle kullanıcı profilleri arasında geçiş yapmak kolaylaşıyor. Böylelikle birden fazla kişinin kullandığı ortak bilgisayarlarda kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamak daha zahmetsiz hâle geliyor.

Chrome profillerinin ortaya yeni çıkmış bir şey olmadığını hatırlatmakta fayda var. Kullanıcılar uzun süredir Google hesapları arasında geçiş yapabiliyor ve temalarını, geçmişlerini ya da eklentilerini farklı cihazlara veya ortak kullanılan bilgisayarlara taşıyabiliyor. Profiller sayesinde cihazlar arasında ayar eş zamanlaması yapmak da mümkün oluyor.

Google son güncellemesiyle bu deneyimi biraz daha yeniliyor. Artık birden fazla profilin olduğu cihazlarda Chrome her başlatıldığında kullanıcıların karşısına bir profil seçimi ekranı çıkacak. Burada bir profil seçilmesi veya misafir olarak devam edilmesi istenecek.Buna ek olarak, profili olmayan kullanıcılar da bir profil oluşturmaları için teşvik edilecek. Kullanıcılar profillerini oluşturduktan sonra da tek bir tıklatma ile profilin ana rengini belirleyebilecek.

Google Chrome için hazırlanan en son güncelleme, Okuma Listesi özelliğinin kapsama alanını da genişletiyor. Bu özellik daha önce sadece Chrome’un iOS uygulamasında mevcuttu. Artık Android ve Chrome’da da bu özellikten faydalanmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER