Teknoloji

Chrome güncellemesi tarayıcı paylaşımını kolaylaştırıyor

google-chrome-kullanici-degistirme

Bilgisayarını veya tarayıcısını gizliliğine saygı duymayan bir kardeş, bir iş arkadaşı veya bir oda arkadaşıyla paylaşmak zorunda kalanlara Google’dan iyi haber geldi. Google Chrome’un en son beta sürümünde eklenen yeni bir menü sayesinde kullanıcılar hızla değiştirilebiliyor. Daha önce kayıtlı olmayan bir kullanıcının tarayıcıdan faydalanmak istemesi durumunda misafir modu devreye sokuluyor. Gizli pencere modu ise misafir moduna geçmek istemeyenlere alternatif olarak sunuluyor.

Windows, Mac ve Linux sürümleri için yayınlanan güncellemenin duyurulduğu Google+ paylaşımına yapılan bazı yorumlarda internet etkinliğini kendisine saklamak isteyenlerin tarayıcıdan çıkış yapması gerektiğine dikkat çekildi. Misafir modunda ise misafir kullanıcının tarama geçmişi otomatik olarak siliniyor. Böylelikle misafirlerin gizlilik konusundaki endişelerinin ortadan kalkması sağlanıyor.

Google söz konusu güncellemeye ek olarak, Mac için 64-bit Chrome beta sürümünü yayınladı. Şirket Windows için 64-bit Chrome’un ana sürümünü birkaç gün önce yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER