Teknoloji

Google Chrome’da kaydırma işlevini Microsoft’un buluşunu kullanarak iyileştirecek

google-chrome-220514

Google nihayet internet tarayıcısı Chrome’da hem fare hem de dokunmayla navigasyonu iyileştirecek bir standardı kullanmaya başlıyor. Windows işletim sistemli bir tablet üzerinde Chrome kullanan pek çok kişi kötü kaydırma ve dokunma performansının farkına varmıştır. Windows tabletlerdeki bu sorunu çözmek için kolları sıvayan Google, çalışmalarını tüm Chrome sürümlerine yaymaya karar verdi ve ilk olarak Microsoft tarafından Internet Explorer için kullanılan Pointer Events standardını desteklemeye başlayacağını açıkladı.

Google bugüne kadar çalışmalarında Apple tarafından Safari için geliştirilen Touch Events yönteminin üstüne odaklanmıştı. Microsoft, Mozilla ve Opera ise tarayıcılarında Pointer Events standardını tercih etmişti. Google kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin neticisinde Pointer Events’i desteklemeye başlayacağını açıklarken, yeni standartla birlikte Chrome’daki kaydırma ve dokunma etkileşimlerinin önemli ölçüde iyileşmesini öngörüyor. Google’dan Rick Byers standart değişikliğiyle birlikte Android’de Chrome’da yaşanan kaydırma sıkıntılarının da ortadan kalkacağını ifade etti.

Chrome kullanıcıları yeni standardın nimetlerinden hemen faydalanamayacak. Zira şirketin standarda uygun sürümleri hazırlamasının zaman alması bekleniyor. Pointer Events desteğinin sağlanması konusunda Microsoft ve Internet Explorer ekibinin kendilerine oldukça yardımcı olduğunu belirten Byers, Pointer Events desteğinin mevcut Touch Events desteğinin yanına eklenmesi sırasında herhangi bir problem yaşamamayı umduklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER