Teknoloji

Google Chrome iOS uygulamasında donma sorunu

google chrome ios

Pek çok iOS cihaz sahibi ana internet tarayıcısı olarak Safari’yi kullansa da, Google Chrome da hatırı sayılır büyüklükte bir kitle tarafından tercih ediliyor. Ancak Chrome iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kullanıcıların canını sıkan bir soruna yol açmış gibi görünüyor. Kullanıcıların güncelleme sonrasında donma problemiyle karşılaştığı belirtiliyor.

Chrome iOS uygulanmasının kullanıcıları, karşılaştıkları donma problemini Google’ın forumunda ve Reddit gibi platformlarda paylaştı. Yeniden başlatma veya uygulamayı silip yeniden yükleme gibi yöntemlerin işe yaramadığını belirten kullanıcılar, bu sorunun farklı iPhone modellerinde görüldüğünün de altı çiziliyor.

9to5Google sitesinin haberine göre, donma sorunuyla Chrome iOS 97 sürümünün ve iPS 15.3’ün yüklendiği iPhone’larda karşılaşılıyor. iOS 15.3 ile çalışan iPhone’lardaki daha eski Chrome sürümlerinde böyle bir sorun görülmüyor. iOS 15.2 ve Chrome iOS 97’nin birleşiminde de herhangi bir problemle karşılaşılmadığı ifade ediliyor.

Google Chrome iOS uygulamasını etkileyen bu sorunun çözümü Google’ın müdahalesiyle mümkün görünüyor. Ancak internet devinden henüz bu konuyla ilgili net bir adım gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER