Teknoloji

Google Chrome iOS’te web uygulaması desteği sunuyor

chrome indirilenler çubuğu altta gösterme

Apple, iOS 16.4 ile birlikte web uygulamaları için bazı yeni özellikler sunmuştu. Bu özellikler arasında push bildirimlerine erişim ve üçüncü taraf uygulamaların da iPhone ve iPad’lerin ana ekranında web uygulaması oluşturabilmesi yer alıyor. Google Chrome iOS uygulaması da bu imkandan yararlanarak kullanıcıların favori internet sitelerini ana ekrana yerleştirebilmesini mümkün kılıyor.

Böylelikle kullanıcılar web sitelerini hızlı erişim için ana ekrana yerleştirebilecek ve Safari’ye geçiş yapmadan bu siteleri Chrome üzerinde görüntüleyebilecek. Daha önce sadece Apple’ın internet tarayıcısı Safari için böyle bir imkan sunuluyordu. Chrome iOS uygulamasının son güncellemesinin notlarında da “Artık ana ekranınıza URL’ler veya Progressive Web Uygulamaları ekleyebilirsiniz” ifadesi yer alıyor. Burada kullanıcıların cihazlarını iOS 16.4 ve iPadOS 16.4 ile güncellemesi gerektiğini belirtmekte fayda var.

Bir web uygulaması iOS’in ana ekranına yerleştirildiğinde kullancılar bu uygulamayı standart bir uygulama gibi açabiliyor. Kullanıcılar bu web sayfasını Safari, Chrome veya başka bir internet tarayıcısına yönlendirilmeden ziyaret edebiliyor. iOS 16.4 ile birlikte web uygulamalarının da standart uygulamalar gibi bildirim göndermesi mümkün oluyor.

Apple son zamanlarda web uygulamalarını benimsemek için bir hayli çaba sarf ediyor. Beta yazılımı olarak kullanıma sunulan ve bu yıl içinde resmi olarak piyasaya sürülecek olan macOS Sonoma ile Mac kullanıcıları, Safari kullanarak web sitelerini web uygulaması olarak da kaydedebiliyor. Bazıları, bu değişikliklerin Apple’ın App Store söz konusu olduğunda rekabete aykırı uygulamalarla ilgili suçlamaları savuşturma girişimi olduğuna inanıyor.

Google Chrome iOS uygulaması App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor

Google Chrome iOS uygulaması App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Hem iOS ve iPadOS’in hem de Chrome uygulamasının son sürümünü yükleyenler bu özelliklerden yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER