Manşetler

Chrome iOS sürümünde kameranızla arama yapmanızı sağlayacak yenilikler kapıda

chrome ios

Arama motoru devi Google, iOS’teki Chrome tarayıcısına getireceği özelliklerle iPhone kullanıcılarını Safari’den kendi tarayıcısına çekmeyi hedefliyor. Google Lens desteği ve geliştirilmiş çeviri özelliği ile önümüzdeki aylarda Chrome iOS kullanıcıları, sadece kamera kullanarak arama yapabilecekler. Kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmek adına, takvim girişi desteği de güçlendirilirken mini Google Haritalar görünümü de ekleniyor.

Google Lens desteği sayesinde Chrome kullanıcıları, bitkilerden giysilere kadar her türlü nesneyi kolaylıkla tarayabilecekler. Şu an için Google Lens’e erişmek için ayrı bir Google uygulaması kullanmanız gerekiyor, ancak Google, önümüzdeki aylarda bu özelliği Chrome’a ekleyecek. Bu sayede mevcut veya yeni fotoğrafları kullanarak iOS cihazlarınızdaki Chrome adres çubuğundaki Lens simgesinden arama yapabileceksiniz.

Chrome iOS’ta diğer geliştirmeler ise hemen kullanılabilir durumda. Google, iOS kullanıcılarının bir sayfanın belirli bir bölümünü çevirebilmeleri için çeviri desteğini geliştirdi. Sadece bir metni seçip Google Çeviri seçeneğini seçerek işlem yapabilirsiniz. Bu özellik, birkaç dilin karışık kullanıldığı sayfalar için oldukça kullanışlı olacak.

Chrome iOS kullanıcıları ayrıca daha iyi bir takvim girişi desteğiyle karşılaşacaklar. Artık Google Takvim etkinliklerini, Takvim uygulamasına geçiş yapmadan veya tarihleri manuel olarak girmeye gerek kalmadan Chrome içinde oluşturabileceksiniz. Bir web sitesi içindeki tarihleri basılı tutmak, etkinliği Google Takvim’e eklemek için bir seçenek sunacak, bu da otomatik olarak zaman ve konum bilgileriyle doldurulacak.

Son olarak, Google Chrome iOS’taki harita desteğini de geliştiriyor. Yakında bir adresi basılı tutarak Chrome içinde mini bir Google Haritalar görünümüne erişebileceksiniz. Bu özellik, adresi manuel olarak bir harita uygulamasına kopyalamanızı ve yapıştırmanızı gerektirmeyen, Google Haritalar’a bağlantı vermemiş siteler için oldukça kullanışlı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER