Teknoloji

Google Chrome güncellemesi arama ve indirme deneyimini geliştiriyor

google chrome

Google Chrome internet tarayıcısı için hazırlanan son güncelleme kullanıcıların aradıkları bilgilere daha kolay ve hızlı şekilde ulaşmalarının önünü açıyor. Buna ek olarak, dosya indirme sürecinde ve web’de gezinme deneyiminde de kullanıcıların işine yarayacak değişiklikler yapılıyor.

En önemli değişimin Google Arama tarafında olduğu söylenebilir. Chrome Android uygulamasında kullanıcılar artık popüler Google aramalarını doğrudan adres çubuğunda görebilecek. iOS kullanıcıları ise bu değişiklikten yılın ilerleyen dönemlerinde yararlanabilecek.

İlgili arama önerileri, artık “uygun sitelerde” iOS ve Android’de Chrome mobil kullanıcıları için adres çubuğunda da görünecek. Örneğin, siz tatil yerlerini araştırırken, Chrome da yerel restoranlar veya turistik yerler için arama önerebilecek. Android kullanıcıları, öne çıkarılan konularla ilgili aramaları bulmak için tarayıcının Dokun ve Ara özelliğinden yararlanabilecek. iOS kullanıcıları ise artık Chrome’un adres çubuğunda altı yerine 10 adet arama önerisi görecek. Bu özellik Android kullanıcılarına daha önce sunulmuştu.

google chrome

Google ayrıca macOS, Windows ve ChromeOS genelinde masaüstü için Chrome’a yeniden tasarlanmış bir indirme deneyimi sunuyor ve bu da son indirilen dosyalarla etkileşimi kolaylaştırıyor.

Google Chrome’a yeni bir indirme tepsisi ekleniyor

Google Chrome adres çubuğunun sağ üst tarafında yerleştirilen yeni indirme tepsisi, indirme ilerlemesini gösteren ve tamamlandıktan sonra kısa bir süre sonra açılan ve kesintisiz tarama için kendini otomatik olarak kapatan animasyonlu bir halkaya sahip. Yeni indirme tepsisinde son 24 saat içinde indirilen tüm dosyaları görüntülemek mümkün olacak. Kullanıcılar bu tepsideki dosyaların bulunduğu klasörlere de tepsi üzerinden erişebilecek, indirme işlemlerini de yine buradan durdurabilecek veya yeniden başlatabilecek.

google chrome

İLGİLİ HABERLER