Google Reader’ın fişini sekiz yıl önce çeken Google, RSS’i yeniden hatırlamış gibi görünüyor. Google Chrome internet tarayıcısında favori sitelerin RSS akışlarını takip etmeyi mümkün kılan “Takip et” butonunu test ediyor.
Chrome Canary kanalına erişimi olan kullanıcılar, önümüzdeki haftalarda Android uygulaması üzerinde bu butonu görebilecek. Google’dan Adrienne Porter Felt, RSS tabanlı bu özelliğin kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt verme amacıyla hazırlandığını belirtti.
Google’ın bu hamlesi, hâlâ Google Reader’ı unutamayan kullanıcıları kızdırmış gibi görünüyor. Bir Twitter kullanıcısı şirketin Google Reader’ı daha kötü şekilde geri getirdiğini söylerken, bir başka kullanıcı ise Google’ın RSS’i öldürme girişiminde başarılı olamadığı için bu özelliği sunduğunu belirtti. Popüler RSS servisi Feedly ise Google’ın girişimini “heyecan verici” olarak tanımladı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google, Gemini 3.5 Transcribe ile konuşmadaki gereksiz sesleri siliyor

Google Gemini’ı hukuk bürolarına taşıdı, işte yapabildikleri

Google Pixel Watch Ultra fikri Fitbit Air’dan güç alıyor
Google üç kat dayanıklılık dedi, Pixel 11 Pro Fold testte koptu

Google Discover akışını artık sohbet ederek değiştirebileceksiniz
👀 we're testing out a way to follow websites directly in Chrome. if you follow a site, content shows up on the new tab page as it's published. 🪄 I've been using it myself the last few weeks and am so excited to share publicly! https://t.co/KL3YELDHbl pic.twitter.com/3f4jXkKRdA
— Adriana Porter Felt (@__apf__) May 19, 2021
Günün Öne Çıkan Fırsatları
Tüm Fırsatları Gör165 Hz OLED evo LG G6’da 16.999,90 TL sepet indirimiSatın AlREKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Google Chrome için test edilen takip butonu şu an için “deneysel” bir aşamada. Felt söz konusu özelliğin temelinde RSS aracılığıyla sitelerden içerik çekmenin bulunduğunu dile getirdi.







