Teknoloji

Google Chrome için RSS takip özelliğini test ediyor

google chrome

Google Reader’ın fişini sekiz yıl önce çeken Google, RSS’i yeniden hatırlamış gibi görünüyor. Google Chrome internet tarayıcısında favori sitelerin RSS akışlarını takip etmeyi mümkün kılan “Takip et” butonunu test ediyor.

Chrome Canary kanalına erişimi olan kullanıcılar, önümüzdeki haftalarda Android uygulaması üzerinde bu butonu görebilecek. Google’dan Adrienne Porter Felt, RSS tabanlı bu özelliğin kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt verme amacıyla hazırlandığını belirtti.

Google’ın bu hamlesi, hâlâ Google Reader’ı unutamayan kullanıcıları kızdırmış gibi görünüyor. Bir Twitter kullanıcısı şirketin Google Reader’ı daha kötü şekilde geri getirdiğini söylerken, bir başka kullanıcı ise Google’ın RSS’i öldürme girişiminde başarılı olamadığı için bu özelliği sunduğunu belirtti. Popüler RSS servisi Feedly ise Google’ın girişimini “heyecan verici” olarak tanımladı.

Google Chrome için test edilen takip butonu şu an için “deneysel” bir aşamada. Felt söz konusu özelliğin temelinde RSS aracılığıyla sitelerden içerik çekmenin bulunduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER