Teknoloji

Google Chrome Flash içerikleri engelleme kararını uygulamaya koyuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chrome flashGoogle geçtiğimiz mayıs ayında Chrome internet tarayıcısındaki Adobe Flash Player içeriklerini engelleyeceğini açıklamıştı. Şirket, bu kararını sonunda uygulamaya koyuyor. Google iki aylık dönem içinde Chrome kullanıcılarına HTML5’i varsayılan olarak sunmaya başlıyor. İlk etapta Chrome kullanıcılarının yüzde 1’lik kısmı bu destekten faydalanacak. Mevcut beta versiyon şubat ayı itibarıyla stabil hâle gelecek. Böylelikle tüm kullanıcılar için HTML5 varsayılan standart hâle gelecek.

Bu değişiklikle birlikte Google Chrome Flash içerikleri sadece ziyaret edilen web sitesinin HTML5 içerik oynatıcısı olmaması durumunda gösterecek. Kullanıcılar Flash desteğini her site için bağımsız olarak aktive edebilecek. İlk etapta Flash izinleri sadece kullanıcıların ilk kez ziyaret ettikleri sitelerde uygulanacak. Önümüzdeki ekim ayından itibaren her site Flash’ı çalıştırmak için izne ihtiyaç duyacak.

Google Chrome Flash desteğini sonlandırma konusunda ilk değil

Google, Flash içerikleri için engelleme kararı alan ilk büyük şirket değil. Facebook da geçtiğimiz yıl tüm videoların masaüstünde HTML5 ile oynatılması kararını almış ve bunu varsayılan ayar haline getirmişti. Adobe’nin bile insanlara Flash kullanmayı bırakmalarını önerdiği göz önüne alınınca Google’ın doğru bir adım attığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER