Teknoloji

Chrome Android uygulaması Facebook push bildirimleri gönderebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-chrome-facebook-150915

Google, bu yıl içinde Chrome’un Android ve masaüstü versiyonlarını güncellemiş ve eBay, Pinterest ve Vice gibi popüler web sitelerinin kullanıcılara bildirim gönderebilmesini mümkün kılmıştı. Bu listenin en yeni katılımcısı ise Facebook oldu. Şirket tarafından @Scale konferansında yapılan açıklamada, Facebook’un mobil sitesini kullananların Chrome üzerinden push bildirimleri alabileceği belirtildi.

Facebook’un yazılım mühendislerinden Nate Schloss, yeni bildirimlerin tüm kullanıcılara aynı sosyal ağ deneyimi yaşatma isteğinin bir parçası olduğunu dile getirdi. Mobil web’in sadece yerel uygulamalardan ibaret olmadığını ifade eden Schloss, kullanıcılara mobil uygulamalarda faydalandıkları fonksiyonları, mobil sitede de sunmayı istediklerini belirtti.

Schloss, yeni özelliğin veri paketlerinin kotası düşük olan kullanıcılar için fazlasıyla kullanışlı olacağının altını çizdi ve gelişmekte olan pazarları işaret etti.

Facebook’un tarayıcı ortaklıklarından sorumlu ürün müdürü Jonathan McKay ise Chrome için push bildirim desteğini sunmaya başlamalarının ardından ziyaretçi sayısında bir artış gördüklerini ifade etti. Push bildirimleri konusunda diğer web tarayıcıları da çalışmalar yürütüyor. Opera, geçtiğimiz aydan bu yana Facebook bildirim desteği sunarken; Firefox’un da kasım ayından bu yana söz konusu desteği sağlayacağı açıklandı.

İLGİLİ HABERLER