Teknoloji

Google Chrome parmaklarla daha dost olacak, kapsamlı görsel değişiklikler yolda

google chromeDokunmatik ekranlı Windows cihazlarının ve Chromebook’ların sayısının artmasına bağlı olarak Google’ın web tarayıcısı da parmaklarla ve kapasitif ekran kalemleriyle daha dost hâle gelecek. Chrome’un dokunmatik özellikleri daha da artırılmış bir versiyonu şu anda Canary olarak adlandırılan erken sürüm test kanalından dağıtılıyor. Tabii ki, bu sürüm geliştiricileri ve yeniliklere meraklı kullanıcıları hedefliyor, çeşitli hataları barındırması muhtemel görünüyor.

Bu Chrome sürümünde dairesel köşelere sahip bir adres çubuğu ve yuvarlak şekilli yeni sekme düğmesi bulunuyor. Bunun dışında parmaklarla veya kalemle daha rahat kullanılabilecek çeşitli görsel arayüz unsurları da bulunuyor. XDA Developers‘ın belirttiğine göreyse, Google’ın web tarayıcısı için çok daha büyük görsel değişiklikler içeren bir versiyon yolda görünüyor.

“Material Design 2” olarak adlandırılan yeni görünümün, internet tarayıcısının doğum günü olan 2 Eylül’de çıkacağı söyleniyor. Material Design, web veya mobildeki her Google uygulamasında gördüğümüz, sade ve kartlarla donatılmış kullanıcı arayüzü tasarımı. Yeni arayüz de bunun temelleri üzerinden yükselecektir.

Material Design 2 ile nelerin değişeceği hakkında çok fazla detay bulunmuyor. Şu an için herhangi bir ön izleme sürümü de yayınlanmadı. Yenilenmiş bir renk düzeninin yer alacağı tahmin ediliyor. Böylelikle yeni internet tarayıcısına görsel açıdan biraz zenginlik katılacaktır. Daha fazlası için önümüzdeki ayları beklememiz gerekiyor.

Google, Chrome’un masaüstü ve mobil sürümlerini sürekli yeni özelliklerle güncelliyor. Örneğin, Android cihazlarında geri düğmesine uzunca basarak tarayıcı geçmişine erişim bunların arasında bulunuyor.Ancak büyük yenilikler söz konusu olduğunda şirketin pek de acele ettiği söylenemez. Beklenen büyük görsel değişiklikler için de durum aynı olacak gibi görünüyor.

Google’ın Gmail’dan Google Haritalar’a diğer uygulamaları da yeni tasarım diline güncellenecek mi? Bunun için bekleyip görmemiz gerekiyor. NetMarketShare tarafından açıklanan rakamlara göre, Chrome şu anda masaüstü internet tarayıcısı pazarının yüzde 60’lık kısmını elinde bulunduruyor. Emektar Internet Explorer ise yüzde 12’nin biraz üstündeki payıyla ikinci sırada oturuyor.

İLGİLİ HABERLER