Teknoloji

Google ”Chrome Deneyleri” çerçevesinde Roll It ve Racer’ı yayınladı

Google ”Chrome Deneyleri” başlığı altında iki oyun yayınlayarak mobil ve masaüstü Chrome kullanıcılarının farklı platformlarda ortak bir oyun deneyimi yaşamasının önünü açtı. iOS, Android ve masaüstü kullanıcılarını bir araya getirecek oyunlar Roll It ve Racer adını taşıyor.

google-chrome-racer-190513

Roll It’i atari tarzı bir bowling ve Skeeball’ın farklı bir versiyonunun bileşimi olarak nitelendirmek mümkün. Kullanıcılar Chrome yüklü akıllı telefonlarını ellerine alıp Chrome yüklü bilgisayara doğru bir fırlatma hareketi yapıyor. Akıllı telefon burada bir uzaktan kumanda işlevi görürken, Chrome masaüstü tarayıcısı da ekstra bir uygulamaya ihtiyaç duymadan kullanıcının hedefini tutturup tutturamadığını gösteriyor. Bu noktada akıllara oyun konsollarının getirdiği benzer deneyimlerin geldiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Chrome Deneyleri kapsamında tanıtılan ikinci oyunsa Racer adını taşıyor. İlk olarak geçtiğimiz günlerde düzenlenen Google I/O 2013’te tanıtılan bu oyunda oyuncular Chrome mobil tarayıcıyı kullanarak bir pist inşa edebiliyor ve maksimum beş kişiye kadar birbirleriyle yarışabiliyor. Her iki oyunda da cihazlar ve sunucular arasında bağlantı kurup eş zamanlama yapmak için WebSockets kullanılıyor.

İlgili >> The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER