Teknoloji

Google Chrome Daydream VR başlıkları için resmen çıktı

chrome vr

chrome vr

Google Chrome internet tarayıcısını resmen Daydream sanal gerçeklik platformuna ekliyor. Bugün itibarıyla telefon tabanlı Daydream View başlığını veya bağımsız Lenovo Mirage Solo cihazını kullananlar Chrome’a ana ekranlarından erişebilecekler.

Chrome’un VR versiyonu çoğunlukla masaüstü versiyonuyla aynı özellikleri sunuyor. Ek olarak sunulan “sinema modu” VR görüntülemesi için web videolarını optimize ediyor. Chrome, WebVR standardını da destekliyor, böylelikle kullanıcılar Daydream cihazlarında web tabanlı sanal gerçeklik deneyimlerine erişebiliyor.

Daydream ve diğer başlıkların kullanıcıları bir süredir Chrome’un test versiyonu ya da Chrome’un Android mobil uygulaması aracılığıyla VR Chrome ve WebVR bileşenlerine erişebiliyordu. Ancak bu duyuruyla birlikte Chrome’un sanal gerçeklik sürümü,  bir deney veya WebVR için test ortamı olmaktan çıkarak; kararlı, tam donanımlı bir internet tarayıcısı olarak kullanıma sunulmuş oluyor.

Daydream’in mevcut Google ürünleriyle entegrasyonu şirketin bu platformdaki ürünleri pazarlarken başvurduğu en önemli unsurlardan bir tanesi. Aslında Google’ın VR uygulamaları birçok başlığa yayılmış durumda. Örneğin daha geçen hafta, Samsung Gear VR için bir YouTube uygulaması çıkarıldı.

İnsanların internette gezinme deneyimlerini tamamen sanal gerçekliğe taşımaları söz konusu değil. Ancak VR destekli bir tam donanımlı internet taraıcısı kılavuzlara bakma veya benzeri durumlar için yararlı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER