Teknoloji

Google Chrome çok yakında ses çıkaran sekmeleri işaret edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Chrome internet tarayıcısı çok yakında açık olan hangi sekmelerin fazla gürültü çıkardığını kullanıcıya gösterecek. En son Chromium yapısında yer alan bir özellik ses çıkaran sekme üzerinde titreşim efektli bir EQ animasyonu gösterecek, böylelikle size ve sisteminize ses kaynağını kullanan sekmenin hangisi olduğunu haber verecek. Google’ın Chrome internet tarayıcısından beslenen açık kaynak kodlu bir proje olan Chromium, ileride Chrome’da görülmesi muhtemel yeniliklerin sergilendiği ilk alan olarak dikkat çekiyor.

google-chrome-logo-120811

Her zaman olduğu gibi yine François Beaufort adlı yazılımcı tarafından ortaya çıkarılan bu yeniliğin sistem belleği tükenmek üzere olduğunda aktif sekmelerin çöpe gitmesinin engellenmesi amacıyla geliştirildiği kaydedildi. Bu yenilik henüz Chromium’un en son Windows sürümünde yer alıyor, The Verge tarafından verilen bilgiye göre Chromium’un en son OS X sürümünde henüz bu yenilik yer almıyor. Söz konusu işlev standart ses dosyaları ve HTML5 videoların oynatılması sırasında düzgün şekilde çalışıyor, ancak Adobe Flash Player tabanlı videolarda işlemiyor.

Söz konusu işlevin genel Chrome sürümüne sunulması için henüz biraz zaman geçmesi gerekebilir. Ancak sonrasında, açık olan bir sürü sekme arasında ses çıkaranı bulmanın kolaylaşacağını bilmek çok güzel olacak.

İlgili >> François Beaufort, The Next Web

İLGİLİ HABERLER