Teknoloji

Google Chrome çeviri işlerini kolaylaştıran bir özellik kazanmak üzere

google chrome
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Çeviri, işlevsellik açısından son aylarda bir dizi işlevsel iyileştirme gördü. Yine de, bir temel özelliği eksik kalmıştı, o da seçili metni çevirme yeteneğiydi. Google Chrome Canary sürümünde tespit edilen yeni bir özellik bu eksikliğin çok yakında kapatılacağını gösteriyor.

Leopeva64-2 rumuzlu bir Reddit kullanıcısının keşfettiğine göre, arama devi Chrome’un Canary önizleme kanalında kısmi bir çeviri seçeneği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu özellik, bir web sayfasının belirli bir bölümünü hizmetin desteklediği herhangi bir dile çevirmenize olanak tanıyacak.

Aşağıdaki ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi, bir sayfada bir metin seçimine sağ tıklayıp açılan menüden çevir seçeneğini seçtikten sonra, vurgulanan metni içeren bir baloncuk beliriyor. Ayrıca sayfanın tümünü çevirme seçeneği de bulunuyor. Çeviri baloncuğundaki üç noktalı menüyü tıklayarak çeviri yapılmasını istediğiniz dili değiştirebilirsiniz. Bu seçenek diller arasında geçiş yapmayı kolaylaştıracaktır.

google chrome çeviri

Bu özellik henüz tam olarak işlevsel değil, ancak bu, Chrome Canary sürümünde keşfedilen bir özellik için şaşırtıcı sayılmaz. Google, kısmi çeviri aracını Chrome’un kararlı sürümünde kullanıma sunduğunda, bu durum özellikle çok dilli bir web sayfasını açarken kullanışlı olacaktır.

google chrome çeviri

Bu özellik bazılarına tanıdık gelebilir, bunun nedeni ise Microsoft Edge’in bir süredir bu özelliğe sahip olmasıdır. Chrome için Google Lens ise, bir resimdeki metinleri kopyalama veya tercüme etme yeteneği de dahil olmak üzere, büyük bir güncellemenin parçası olarak nisan ayında benzer bir deneyim elde etti. Bu özellik, Chromebook’ların ve PC’lerin çoğunda kullanıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER