Teknoloji

Google Chrome’a Cast özelliği eklenti gerektirmeden geliyor

google chrome veri tasarrufu windows 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromeGoogle Chrome 51’e, yani internet tarayıcısının mevcut versiyonuna bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte kullanıcılar Google Cast eklentisine ihtiyaç duymadan Chromecast’e veya Cast destekli cihazlara içerik yayını yapabilecekler.

Güncellemeyle birlikte Cast işlevi doğrudan internet tarayıcısına ekleniyor ve araçlar menüsü içinde de bir yayın seçeneği yer alıyor. Kullanıcılar herhangi bir web sayfasını sağ tıklayarak açacakları menüde bulacakları Cast seçeneğiyle hızlı şekilde yayınlamaya başlayabilecekler.

google chromeYeni Cast özelliği video kalitesi, bit hızı ve çözünürlük gibi unsurları belirleme yeteneğini ortadan kaldırıyor. Google bundan böyle bu ayarların kullanıcının bağlantı kalitesine göre otomatik olarak yapılacağını belirtiyor. Eğer Google Cast eklentisine sahipseniz, herhangi bir şey değiştirmenize gereki yok. Sadece Google Cast’i etkinleştirmek için ek bir yöntem getiriliyor. Söz konusu güncellemenin önümüzdeki haftalardan itibaren dağıtılmış olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Chromecast (2015) İncelemesi

 

İLGİLİ HABERLER