Teknoloji

Google Chrome bir günlüğüne en popüler internet tarayıcısı oldu

Google’ın Chrome internet tarayıcısı, StatCounter’dan gelen verilere göre dünyanın en popüler internet tarayıcısı oldu. 18 Mart tarihli verilere göre Chrome Internet Explorer’ı geçip liderliğe oturdu. Mozilla’nın Firefox internet tarayıcısı da üçüncü sırayı elde etti. Ne var ki, bir sonraki gün durum IE lehine, tekrar eski hâline döndü.

Chrome o gün yüzde 32.71’lik tarayıcı kullanımıyla zirveye otururken Internet Explorer yüzde 32.5 hemen arkasından geldi. Firefox yüzde 24.81 ile üçüncü, Safari ve Opera ise sırasıyla yüzde 7.13 ve 1.86’lık paylarla dördüncülük ve beşinciliği paylaştı. Pazartesi ve salı günlerinin verilerine göre IE tekrar başa yerleşti. Bu arada söz konusu verilerin StatCounter sayaç servisinin kodlarını barındıran siteleri ziyaret eden kullanıcılardan yola çıkılarak hazırlandığını belirtelim. Ancak StatCounter servisini kullanan o kadar çok site olmalı ki, bu verilere göre önemli yargılara varılabiliyor.

Google, internet tarayıcısını tanıtmak için çoğu ülkede yoğun bir kampanya uyguluyor. Hatta geçtiğimiz aylarda Google Chrome’un TV reklamı bir süreliğine ülkemizde de gösterilmişti. Bunun yanı sıra Google arama motoru veya servisleri üzerinden de Chrome’un reklamı yoğun bir şekilde yapılıyor. Bu tanıtım çalışmalarının boş olmadığını ortaya çıkan rakamlardan görüyoruz. Eğer bu hızla giderse Chrome’un kısa bir süre sonra Internet Explorer’ı bir daha geri kalmayacak şekilde geçtiğini görebiliriz.

İlgili – StatCounter

İLGİLİ HABERLER