Teknoloji

Google Chrome’un bildirim merkezini kimse kullanmadığı için kaldırıyor

google-chrome-logo-230513

Google, 2013 yılında Chrome’un Windows ve OS X sürümlerine getirdiği masaüstü bildirim merkezini kaldırıyor. Chromium blogda konuyla ilgili olarak yayınlanan yazıda, şirket pratikte sadece çok az sayıda kullanıcının Google Asistan ve Google’ın diğer uygulamalarından gelen bildirimleri bir araya toplayan ve Windows’un görev çubuğu ya da OS X menü çubuğundan kolaylıkla erişim sağlanan bildirim merkezini ziyaret eden kişi sayısının çok az olduğunu itiraf etti. Bazı kullanıcılar eklenen bu ikonu biraz sinir bozucu buldu ve onu kaldırdı. Bu da Google’ın yapmaya çalıştığı işin amacına ulaşmasını toptan engellemiş oldu.

O zamandan beri Google masaüstü ve mobilde Chrome bildirimlerine olan yaklaşımını değiştirdi. Geçtiğimiz ilkbaharda itme bildirimleri için yeni bir web standardı geliştirdi. Buna göre kullanıcılar her bir web sitesine itme bildirimleri gönderme imkanı verebiliyor ve Android cihazlarında bunlar yüklü olan yerel uygulamaların bildirimleriyle bir arada görüntüleniyor.

Masaüstü bildirim merkezinin kaldırılmasıyla birlikte, masaüstünde Google bildirimlerine erişmek için Google.com ana sayfasında yer alan zil ikonuna tıklamak gerekecek. Google, ChromeOS’teki bildirim merkezinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağının da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER